Ryhmäkehityskeskustelut hyvässä vauhdissa
Ryhmäkehityskeskustelut ovat pyörähtäneet mukavasti
käyntiin. Kolme ensimmäistä on jo takanapäin
ja alkukesän aikana on vielä yksi luvassa.
Rantasalmella henkilöstö kokoontui
”Miten saamme ”koukutettua” ihmiset liikkumaan” –teeman ympärille. Liikkumiseen
koukuttaminen ei koukuttanut suurta joukkoa kehityskeskusteluun, mutta paikalla
ollut ryhmä oli sitäkin idearikkaampi ja saimme tehtyä hyvän analyysin ja
tavoitteet aiheesta.
Toiminta-alueellamme on mitä
monipuolisin liikuntapaikkaverkosto jota voi verrata vaikka Lapin tarjontaan
talvikaudella, kesällähän olemme tietenkin vesistö huomioiden paraatipaikalla.
Ehkä emme kuitenkaan itse tiedosta tarpeeksi hyvin tilannettamme, eikä sitä
myöskään näinollen markkinoida tarpeeksi muualle.
Pyrimmekin käynnistämään
liikuntaan koukuttamisen ensin oman toiminta-alueemme ihmisten keskuudessa,
yleensä aktiviteetin lisääntyminen luo ympärilleen positiivista energiaa ja se
pyrkii leviämään myös lähiympäristöön.
Asetimme koukuttamiselle ja
liikunnan lisäämiselle monia tavoitteita, joilla pyrimme luomaan liikkumisen
kipinän mahdollisimman laajaan joukkoon. Joukossa on muutama pilottimainenkin
tavoite, kuten yrittäjien haastaminen liikkumaan ja vanhusliikunnan aktivointi.
Liikkumalla luomme liikettä,
elinvoimaa ja mahdollisuuksia!
Juvalla ryhmäkehityskeskustelun
aiheena oli vuorostaan: Ruokien ulosmyynti keittiöstä / asiakkaan kotona
tapahtuva ruuan valmistus.
Keskustelussa todettiin yhteistyön
sujuvan vanhuspalvelun kanssa hyvin. Tämä näkyy myös asiakkaiden piirissä.
Henkilökunnan tekemään ruokaa arvostetaan ja siitä saadaan positiivista
palautetta.
Kehityskeskustelun yhteydessä
mietittiin erityisesti ruokien ulosmyyntiä ja asiakkaan kotona tapahtuvaa ruuan
valmistusta. Tässä todettiin kyläyhdistysten ja –seurojen sekä kirkonkylien
alueella toimivien yhdistysten olevan oivia yhteistyökumppaneita. Aluksi
pitäisi kartoittaa minkä verran tarvetta tälläiselle toiminnalle olisi.
Innokkuutta yhtiön henkilökunnalta tälläiseen toimintaan osallistumiseen kyllä
löytyy. Tämä vaatii tarvittaessa koulutusta ja opastusta.
Ajatuksena esille nousi ruokien
ulosmyynti ns. lisäarvopalveluna. Tuotantomäärät pysyisivät ennallaan. Keittiöhenkilökunta
muistaa vaivaa näkemättä jo nykyään asiakkaitaan pienillä sesonkiin liittyvillä
yllätyksillä. Näiltä osin yhtiön henkilökunta on takaamassa myös hyvää elämää
alueen asukkaille. Ulosmyynti tukisi myös näiltä osin yhtiön tehtävää taata
hyvinvointia alueelle ja sen asukkaille.
Kesän aikana selvitetään
tarvittavat toimenpiteet ja mennään mm. kylätapahtumiin esittelemään asiaa.
Syksyllä vuorossa olisi toteuttaminen.
Ensimmäisen puolivuotiskauden
viimeinen ryhmäkehityskeskustelu järjestetään Juvalla torstaina 4.6. klo 12:00 huoltotukikohdassa. Aiheena tällöin
on koneiden yhteiskäyttö yhtiössä. Tulkaahan sankoinjoukoin mukaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti