maanantai 1. kesäkuuta 2015Ryhmäkehityskeskustelut hyvässä vauhdissa

Ryhmäkehityskeskustelut ovat pyörähtäneet mukavasti käyntiin. Kolme ensimmäistä on jo takanapäin  ja alkukesän aikana on vielä yksi luvassa.

Rantasalmella henkilöstö kokoontui ”Miten saamme ”koukutettua” ihmiset liikkumaan” –teeman ympärille. Liikkumiseen koukuttaminen ei koukuttanut suurta joukkoa kehityskeskusteluun, mutta paikalla ollut ryhmä oli sitäkin idearikkaampi ja saimme tehtyä hyvän analyysin ja tavoitteet aiheesta.
Toiminta-alueellamme on mitä monipuolisin liikuntapaikkaverkosto jota voi verrata vaikka Lapin tarjontaan talvikaudella, kesällähän olemme tietenkin vesistö huomioiden paraatipaikalla. Ehkä emme kuitenkaan itse tiedosta tarpeeksi hyvin tilannettamme, eikä sitä myöskään näinollen markkinoida tarpeeksi muualle.

Pyrimmekin käynnistämään liikuntaan koukuttamisen ensin oman toiminta-alueemme ihmisten keskuudessa, yleensä aktiviteetin lisääntyminen luo ympärilleen positiivista energiaa ja se pyrkii leviämään myös lähiympäristöön.

Asetimme koukuttamiselle ja liikunnan lisäämiselle monia tavoitteita, joilla pyrimme luomaan liikkumisen kipinän mahdollisimman laajaan joukkoon. Joukossa on muutama pilottimainenkin tavoite, kuten yrittäjien haastaminen liikkumaan ja vanhusliikunnan aktivointi.

Liikkumalla luomme liikettä, elinvoimaa ja mahdollisuuksia!


Juvalla ryhmäkehityskeskustelun aiheena oli vuorostaan: Ruokien ulosmyynti keittiöstä / asiakkaan kotona tapahtuva ruuan valmistus.

Keskustelussa todettiin yhteistyön sujuvan vanhuspalvelun kanssa hyvin. Tämä näkyy myös asiakkaiden piirissä. Henkilökunnan tekemään ruokaa arvostetaan ja siitä saadaan positiivista palautetta.

Kehityskeskustelun yhteydessä mietittiin erityisesti ruokien ulosmyyntiä ja asiakkaan kotona tapahtuvaa ruuan valmistusta. Tässä todettiin kyläyhdistysten ja –seurojen sekä kirkonkylien alueella toimivien yhdistysten olevan oivia yhteistyökumppaneita. Aluksi pitäisi kartoittaa minkä verran tarvetta tälläiselle toiminnalle olisi. Innokkuutta yhtiön henkilökunnalta tälläiseen toimintaan osallistumiseen kyllä löytyy. Tämä vaatii tarvittaessa koulutusta ja opastusta. 

Ajatuksena esille nousi ruokien ulosmyynti ns. lisäarvopalveluna. Tuotantomäärät pysyisivät ennallaan. Keittiöhenkilökunta muistaa vaivaa näkemättä jo nykyään asiakkaitaan pienillä sesonkiin liittyvillä yllätyksillä. Näiltä osin yhtiön henkilökunta on takaamassa myös hyvää elämää alueen asukkaille. Ulosmyynti tukisi myös näiltä osin yhtiön tehtävää taata hyvinvointia alueelle ja sen asukkaille.

Kesän aikana selvitetään tarvittavat toimenpiteet ja mennään mm. kylätapahtumiin esittelemään asiaa. Syksyllä vuorossa olisi toteuttaminen.


Ensimmäisen puolivuotiskauden viimeinen ryhmäkehityskeskustelu järjestetään Juvalla torstaina 4.6.  klo 12:00 huoltotukikohdassa. Aiheena tällöin on koneiden yhteiskäyttö yhtiössä. Tulkaahan sankoinjoukoin mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti